Een ICT-helpdesk-medewerker helpt uw collega’s al lang niet meer alleen met zijn of haar PC of laptop. Ook worden geregeld vragen gesteld over mobiele devices zoals telefoons en tablets.

En als uw medewerker thuis werkt, of extern, dan is het niet handig en efficiënt wanneer zij naar een helpdesk moeten. Dit kost dan tijd, dus geld.

Met de simpele tool, waarvan ik in dit blog een review geef, kunt u zich dit besparen. Vandaag neem ik u mee door het pakket ‘TeamViewer’. Dit is software waarmee support op afstand geleverd kan worden.

Enthousiast

Ik ben erg enthousiast over de nieuwe versie van Teamviewer, versie 11!

Deze versie levert namelijk ook support aan mobiele devices, in tegenstelling tot eerdere versies van deze software. Bij Mr-Orange weten we als geen ander hoe ingewikkeld het kan zijn om support te leveren aan mensen met mobiele telefoons of tablets. We zijn dus gebrand op het ontdekken wat de tool kan.

Uiteraard; de App

De nieuwe Teamviewer biedt ook een app die je op een iPhone geïnstalleerd kan worden. Als een support-medewerker daarop inlogt, ziet hij of zij het volgende:

Links een eenvoudig chat-venster en rechts zie je handige informatie over de iPhone.

Wat we van TeamViewer gewend zijn; namelijk het kunnen ‘overnemen’ van een scherm, is ‘helaas’ niet mogelijk bij een mobieltje.
Wat wel kan is dat de support-medewerker een ‘verzoek om screenshot’ stuurt.
De persoon met de telefoon maakt de screenshot dan zichtbaar voor de support-medewerker.

Het niet kunnen overnemen van een scherm is misschien jammer, maar het waarborgt de privacy van de gebruiker, en dat zien wij weer als voordeel.

Super handige functies

Support-afdelingen krijgen veel vragen over het instellen van mail, of over het verbinding maken met WiFi-netwerken.

En hier biedt TeamViewer juist super handige functies voor. Via het tabblad ‘instellingen’, kan de support-medewerker e-mailinstellingen of WiFi-instellingen in één keer door sturen – pushen – naar de gebruiker, waarmee ze meteen zijn ingesteld.

Het mooie van het pushen van een WiFi-profiel is dat de gebruiker de code niet hoeft te hebben. Da's veiliger.

Dus…

Doordat gebruikers minder vaak met hun apparaat naar ICT-mensen hoeven, wordt er flink tijd bespaard. Ook door de supportvragen sneller af te handelen bespaart u. Tijd of geld.

Bij Mr-Orange geloven wij in veiligheid, efficiëntie, productiviteit en prettig werken. Wilt u ook een ICT-partner die met u praat over deze onderwerpen, en niet alleen over techniek? Bel mij dan eens op voor een kennismaking!

Groeten,

Marco Hoedt
Uw persoonlijke ICT-adviseur

Bekijk het LinkedIn profiel van Marco Hoedt

 

 

 

 

 

Nog enkele plaatjes

Hier een voorbeeld van een e-mail (Exchange) profiel:

Toevoegen WiFi profiel op iPhone:

Bij een Android laptop krijg je het volgende te zien: