Als ik u vraag of u 60% op uw ICT-kosten wilt besparen, dan kan ik daarop het antwoord wel raden. Natuurlijk wilt u dat!  

Dan heb ik goed nieuws voor u, want een besparing van 60% is in veel gevallen realistisch.

Hoe kunt u 60% besparen?

Simpel: door minder uit te geven aan ICT.  Dat is natuurlijk een beetje flauw, en natuurlijk zit het venijn ‘m in de eenvoud. Ik zeg dit ook geregeld in gesprekken en vaak krijg ik dan een ongeloofwaardige blik en een lacherig antwoord terug.  Ik zal uitleggen wat ik bedoel, aan de hand van een voorbeeld van een van onze projecten.

Hoe kunt u verantwoord minder uitgeven aan ICT?

Vorig jaar zat ik met een bedrijf om de tafel, die mij exact die vraag stelde. Hun ICT-omgeving bestond uit ongeveer 80 servers en 2 locaties. Om alles in goede banen te laten verlopen waren er een ICT-beheerder en ICT-medewerkers in dienst. 

Een situatie die ik bij veel bedrijven aantref

Ik ben als volgt te werk gegaan. Allereerst hebben we de huidige ICT-infrastructuur en de bezetting onderzocht,  en een voorstel gemaakt om deze efficiënter in te richten.

Is bijvoorbeeld een Linux Based omgeving voordeliger? De software is gratis, maar hoe hoog zijn vervolgens de kosten voor het opzetten en onderhouden van een dergelijke omgeving? En wat zijn de financiële gevolgen voor het in eigen beheer hebben van het ‘serverpark’?

Naar al deze zaken deden we onderzoek

En we maakten  een voorstel. Hierin hebben we de totale besparing voor de korte en lange termijn berekend. Onze klant zag dus direct wat zij konden gaan besparen.

Maar we hadden het over

verantwoord besparen.

Dus hoe gaan we de bezuiniging nu in de praktijk realiseren? En nog belangrijker, hoe gaan we deze doorvoeren zonder dat de dagelijkse werkzaamheden in gevaar komen?

Samen met de klant

hebben wij een migratieplan opgesteld waarin alle vragen werden beantwoord en vervolgens hebben we het uitgevoerd. Dergelijke migraties zijn complex. Het nam dan ook zo’n 6 maanden in beslag. Het goede nieuws is dat het bedrijf hier nauwelijks iets van heeft gemerkt. Op een enkele zondagmiddag na, hebben we geen ‘downtime’ ervaren.

Het resultaat is:

  • Dat het gehele server park is verdwenen, waardoor onze klant geen hardware risico’s meer loopt.
  • Het operationele beheer, inclusief incidenten en patch management wordt uitgevoerd door Mr-Orange. Hierdoor wordt flink bespaard op personele kosten.
  • Alle applicaties draaien op het laatste besturingssysteem, Windows Server 2012 R2
  • Het bedrijf beschikt over een betere ICT-dienstverlening
  • Geen langlopende, dure, hostingovereenkomsten meer

Maar we begonnen met het woord besparen.

We hadden het zelfs over 60% besparen op de huidige ICT-kosten. Dat hebben we helaas niet gerealiseerd… Het is namelijk gelukt om ruim 65% te besparen. En op termijn kunnen deze besparingen nog hoger oplopen.

Besparingen vs. Investeringen

Natuurlijk worden bovenstaande besparingen niet kosteloos gerealiseerd, maar de investering is in dit geval zeer beperkt. Dit bedrijf heeft namelijk binnen enkele maanden ruimschoots alle investeringen terugverdient. En dit maakt het de investering dubbel en dwars waard.

Een mooi voorbeeld

van hoe wij uw kunnen helpen om op een verantwoorde manier forse besparingen op ICT te realiseren.

Bent u ook geïnteresseerd in het reduceren van kosten met het behoudt van functionaliteiten? Dan doen wij graag, geheel vrijblijvend, onderzoek naar uw huidige ICT-kosten. U ziet dan direct wat u kunt besparen!

Afspraak maken?

U kunt mij bereiken via:

E-mail: marco.hoedt@mr-orange.nl
Telefoon: 0168 700 501

Groeten,

Marco Hoedt

Marco Hoedt

Bekijk het LinkedIn profiel van Marco Hoedt