E-mail als onderwerp

Voor veel organisaties is e-mail één van de belangrijkste communicatiekanalen. Er gaan dagelijks talloze berichten de organisatie uit, én in. E-mail als onderwerp is dus zeer belangrijk in uw informatiebeveiligingsbeleid.

Hedendaagse problemen

Helaas zijn er vandaag de dag nogal wat problemen die zich voordoen op het vlak van zakelijke e-mail. Zo lezen we regelmatig in de krant over datalekken. Dikwijls hebben organisaties bijvoorbeeld geen enkele beveiliging als het gaat om het naar buiten mailen van documenten.

Het stelen van informatie gebeurt ook steeds vaker op een high-tech manier; door het onderscheppen of ‘afluisteren’ van e-mail.

Ook worden servers gehacked, wordt er mala­fide software verstuurd en worden we bestookt met phising mails. Om nog maar te zwijgen over spam.

Het versturen van spam, of andere kwalijke mail, lijkt trouwens vaak van betrouwbare domeinen te komen. Die betrouwbare domeinen worden daarmee misbruikt door kwaadwillenden. Helaas kan uw domein ook voor dergelijke doeleinden worden misbruikt.

Gelukkig staat de techniek niet stil en zijn er maatregelen die u kunt nemen om risico’s op diverse kwalijke zaken, te verminderen.

Maatregelen

Hieronder noemen wij een aantal maatregelen die wij dikwijls bij onze klanten adviseren:

SPF Records

Voor de ontvanger: is deze mail echt van deze organisatie?

Versleutelde verbinding

Tegen onderscheppen; te installeren bij zender/ ontvanger.

Versleutelde berichten

Installeren bij zender/ ontvanger. Lastig bij Gmail.com/ Outlook.com

Anti-spam

Kan zowel spam als virussen tegenhouden.

DKIM & DMARC

Voor de ontvanger; is deze mail betrouwbaar? Veiliger dan SPF-records.

Er valt over e-mailbeveiliging veel te zeggen, veel meer dan wij hier kwijt kunnen. In een persoonlijk gesprek gaan we graag met u dieper op de materie in.

In onderstaand schema is zichtbaar wat we beschreven:

Meer weten?

Wilt u meer over ons of onze diensten weten? Bel ons dan via 0168 700 501, of stuur een e-mail naar info@mr-orange.nl.