Bent u zich als organisatie aan het oriënteren op het moderniseren van uw bestaande IT-omgeving? U kunt hiermee waarschijnlijk efficiëntie verhogen. En kosten besparen. En de veiligheid verhogen. Met moderniseren bedoelen we natuurlijk om diensten over te hevelen naar de cloud.

Maar hoe ziet dat eruit? Wij laten u dit zien aan de hand van een praktijkvoorbeeld met een aantal eigentijdse behoeften.

Complex om het simpel te houden

Wij houden IT-graag simpel. Simpel in de zin van beheersbaarheid. Maar de werkelijkheid is dat hedendaagse IT-behoeften niet eenvoudig zijn, en per bedrijf sterk kunnen verschillen. Dit dwingt ons om flexibel te zijn in ons aanbod, zodat uiteindelijk een IT-omgeving ontstaat die past als een jas.

Naar de cloud

We schetsen hieronder een voorbeeld van een organisatie met IT gerelateerde zaken die we veel in de praktijk tegenkomen. Vervolgens laten we zien óf en hoe naar de cloud verhuizen wenselijk is.

Een voorbeeld

De organisatie in ons voorbeeld staat op het punt om een server te vervangen. De server is voor bestandsopslag en voor nieuwe bedrijfssoftware (VM ware). Vanuit de specificaties van de software-leverancier blijkt dat er 2 servers nodig zijn. En die moeten geback-upped worden.

Eigenlijk drie servers dus. We becijferden dat er 24 processoren nodig zijn.

Aanschafkosten hardware en dus afschrijving over 4 jaar; €120.000,- En dit is exclusief beheerkosten.

Verder maakt het bedrijf gebruik van beheer op locatie, systeembeheer en Office 365. Het bedrijf heeft een normale IT-infrastructuur en werkwijzes.

Verhuizen naar de cloud, of niet?

De organisatie uit ons voorbeeld stelde ons, maar met name zichzelf, de vraag of men naar de cloud moest verhuizen, of on-premise moest blijven. De organisatie heeft een ‘lichte’ voorkeur voor on-premise, vanwege verwachte lagere kosten.

Wij hebben uiteraard ons voorstel voor de cloud becijferd. Deze cloudoplossing kan hetzelfde en is flexibel bovendien. We hebben 24 processoren aangeboden en flexibele opslag. Dit is per maand aan te passen of op te zeggen. Kosten over 4 jaar  €80.000,- / 1.666,- p.m. En dit is inclusief beheerkosten.

Behalve dat de cloudoplossing véél voordeliger is, is het ook nog eens per maand schaalbaar, flexibel en opzegbaar. Processor erbij? Geen probleem. Processor eraf? Geen probleem. Hele server opzeggen? Geen probleem.

Netwerk- en systeembeheer

Met een netwerk en servers op locatie, is dikwijls ook beheer op locatie nodig. Op dit punt kan de klant dus veel tijd en geld besparen. Als wij uw netwerk in de cloud brengen, dan gaan de beheeruren en – kosten omlaag. Wanneer u ervoor kiest om delen van IT-infrastructuur op locatie te houden, dan kunnen wij dat natuurlijk ook voor u beheren.

Computers / werkplekken

Naast de gehoste cloudserver oplossing van kunt u ook kiezen voor clouddesktops. Een van de voordelen van deze cloudwerkplek is dat uw medewerkers overal ter wereld – veilig – kunnen werken. En ander voordeel is dat u gebruik kunt maken van thin clients en/ of Chrome books.

Aanspreekpunt IT

Het bedrijf in ons voorbeeld, heeft met ons een nieuwe IT-partner gekozen. Met onze, door klanten geprezen helpdesk, zijn we nu één aanspreekpunt voor al hun IT kwesties. Er kan gebeld worden met iedere vraag.

Ook naar de cloud?

Deze organisatie gaat minder geld uitgeven aan IT en werkt ook nog eens flexibeler en veiliger. Wilt u weten welke belangrijke onderdelen van uw organisatie naar de cloud verhuisd kunnen worden, neem dan contact op via: 0168 700 501.