Sinds december 2018 is het management systeem van Mr-Orange gecertificeerd voor ISO 27001. Er zijn tien toepassingsgebieden en Mr-Orange is voor negen van deze gecertificeerd. Dit is een uitzonderlijk brede certificering waar u uw voordeel mee kunt doen.

Wat houdt dit voor u in?

Het certificaat kan ten eerste van belang zijn voor uw klanten. Wanneer dit zorginstanties zijn, overheid, verzekeringsmaatschappijen of het bankwezen, is men soms verplicht om samen te werken met gecertificeerde bedrijven. ISO 27001 wordt ook vaak geaccepteerd wanneer er aan NEN 7510 moet worden voldaan.

Soms is het niet door de wet verplicht, maar wordt de certificering gezien als richtlijn. Het is de extra waarborg die organisaties zoeken bij leveranciers.
Indien u gegevens verwerkt op servers die door Mr-Orange worden gehost, kunt u de certificering van Mr-Orange gebruiken. De details hierover staan verderop in dit datablad.

Wanneer u uw data onderbrengt bij Mr-Orange, dan is dit in de regel veiliger dan dat u uw data opslaat in een niet-gecertificeerde omgeving. Als gevolg van de certificering worden namelijk potentiële zwakke schakels opgespoord én opgelost. Het Mr-Orange certificaat zorgt dus voor een maximale veiligheid voor de informatie die u opslaat en verwerkt.

ICT bedrijven & ISO certificering?

Ook andere ICT-bedrijven kunnen natuurlijk ISO-certificaten hebben. De vraag hierbij is: voor welke onderdelen is dat bedrijf gecertificeerd?

Het kan namelijk zijn dat een bedrijf niet is gecertificeerd voor het onderdeel dat u eist of wenst, of dat een leverancier van dat bedrijf in werkelijkheid het certificaat heeft.

Om beide risico’s uit te sluiten kunt u een ‘verklaring van toepasselijkheid opvragen’. Hierin staat uitvoerig beschreven welk bedrijf, voor welke onderdelen is gecertificeerd.

Het certificaat van Mr-Orange

Ons certificaat is dus zeer breed en dat werkt in uw voordeel. Onze certificering is van toepassing op:

Het ontwikkelen en beheren van een IT-platform voor het aanbieden van hosted en supported applicaties via een online werkplek, het (remote) beheren van klantomgevingen, het uitvoeren van IT infrastructuur projecten, het leveren van serverhosting diensten, en back-up diensten.

Wilt u meer weten over ISO 27001? Neem dan contact met ons op.