Een server in de cloud heeft inmiddels voldoende voordelen om de overstap te maken van een lokale server naar een cloudserver. Maar wat nu als er software op uw server draait welke niet als cloudsoftware beschikbaar is? Dus ‘exotische’ software of maatwerk software?

Zelfs dán kunt u de overstap maken. Voor bedrijven waarbij IT een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering is, is overstappen naar de cloud in plaats van een server-upgrade, van harte aan te bevelen.

Software op lokale servers

Vroeger zouden allerlei applicaties zorgen voor een te grote impact bij het overstappen naar de cloud. Met hybride oplossingen in combinatie met Office365, Sharepoint en cloudopslag en -applicaties werd getracht om te voldoen aan de hedendaagse eisen van het – online – samenwerken. Qua beheer zou het echter veel makkelijker zijn wanneer er helemaal geen lokale servers zouden zijn. En er zijn meer voordelen aan het overstappen naar de cloud:

Voordelen cloud

Misschien trappen we een open deur in, maar bij een cloudserver heeft u geen grote investeringen meer in hardware. Een ander voordeel is dat onder andere geheugen en CPU-capaciteit razendsnel bij- en afgeschakeld kan worden. Ook zijn er back-ups op verschillende locaties mogelijk zodat de bedrijfszekerheid flink kan worden verhoogd.

Lokaal heeft u voor de server geen ruimte, geen koeling en geen noodstroom meer nodig. Misschien komt er wel zoveel ruimte vrij dat u dat op een andere manier kunt invullen. Er is in ieder geval geen serverbeheerder op locatie meer nodig en de gevoeligheid voor diefstal, overstromingen en natuurrampen wordt kleiner.

Hoe dan?

Wij kunnen uw huidige server qua configuratie en qua software in de cloud inrichten. Zelfs wanneer u een héél oud besturingssysteem gebruikt, met héél oude software is dat mogelijk. Dit staat los van de vraag of het wenselijk is, maar het kan dus wél.
Zelfs wanneer u software gebruikt waarbij de communicatie tussen de database en de client niet – makkelijk – via internet verloopt, kunnen wij het oplossen. U merkt niet dat uw server niet meer in uw eigen pand staat. Een belangrijke voorwaarde is natuurlijk wel een goede internetverbinding.

Veiligheid en ISO27001

Wat u ook niet merkt wanneer uw server in ons datacenter staat, is de ongekende fysieke en digitale beveiliging. Door het maken van een kopie van uw server en gegevens in een ander beveiligd datacentrum, bent u niet alleen beveiligd tegen hack-aanvallen, maar ook tegen natuurrampen. Wij werken bovendien volgens ISO 27001; dus we zijn gegarandeerd en gecertificeerd veilig.

Kan uw server de cloud in?

Wij zijn ervan overtuigd dat wij iedere server naar de cloud kunnen verhuizen zodat u kunt profiteren van alle voordelen. Wilt u weten hoe wij dat in uw geval zouden aanpakken? Vraag dan een kosteloos verhuisplan bij ons aan. We leggen graag – in gewone mensentaal – uit wat er met de modernste technieken mogelijk is.