De ontwikkelingen op het gebied van dreigingen op IT en informatie gaan alsmaar sneller. We zagen hobby-hackers, professionele spammers maar tegenwoordig is cybercrime een business geworden waaraan ten koste van slachtoffers, flink wordt verdiend.
En wat te denken van de fysieke diefstal van apparaten, de steeds sneller groeiende hoeveelheid data, gerenommeerde maar geïnfecteerde websites, kortom; een veelheid aan aandachtsgebieden voor wat betreft veiligheid.

Niet discussiëren maar doen?

Door de actualiteit ingegeven en in het kader van veiligheid, ontstaan binnen organisaties vaak discussies over wat wél of niet verstandig is om te doen.
Hiernaast krijgen IT-managers geregeld vragen waarop niet altijd een passend antwoord te geven valt. Het hebben van een duidelijke beleid of Informatiebeveiligings-beleid (IBB) zorgt voor antwoorden en voorkomt discussies, maar het invoeren daarvan lijkt vaak onhaalbaar.
Dit komt voor een groot deel omdat het opstellen en implementeren ervan een tijdrovende en soms complexe klus lijkt. Daarnaast is het maar de vraag of medewerkers zich aan alle afspraken gaan houden.

Dit dossier

Precies daarom hebben wij dit dossier voor u gemaakt. Door u te voorzien van praktische informatie en door een inventariserend gesprek met u, nemen wij u mee langs alle reële dreigingen, risico’s en oplossingen en bieden wij u handvaten om uw organisatie veiliger en sterker te maken.
De informatiebladen geven u informatie over actuele dreigingen en risico’s én tips om uw informatiebeveiliging te verbeteren. Omdat de wereld snel verandert, hebben wij gekozen voor een losbladig systeem, dat onze klanten ontvangen, en een digitaal dossier op deze website. Onze klanten ontvangen regelmatig van ons aanvullingen en wijzigingen met actuele informatie, die ook hier worden gepubliceerd.

Ons advies

Veiliger is sterker. En daarom zijn wij een groot voorstander van veilig werken. Wij hopen daarom dat u deze informatie doorneemt, een vrijblijvend scan aanvraagt en een gesprek met ons aangaat, en uiteindelijk een IBB opstelt, of deze aanscherpt.

Wij helpen u hierbij, om te beginnen kosteloos. Omdat wij willen dat u IT de baas bent.

Met vriendelijke groet,

Marco Hoedt
Mr-Orange

Bewaren

Bewaren