U wilt een IT-omgeving die;

  • voorspelbaar & betrouwbaar,
  • beheersbaar,
  • veilig,
  • en daardoor kostenefficiënt is?

Dit klinkt waarschijnlijk voor iedereen gezond en ‘smakelijk’. Maar in de praktijk is het een zeldzaamheid. Terwijl het recept ervoor wél bestaat. Wij zijn in dit artikel als het ware de chefkok die weet hoe dit gerecht moet worden bereid. We delen graag onze beproefde en unieke mix van 7 onmisbare ‘ingre­diënten’.

Wanneer er ingrediënten worden uitgehaald, dan is het niet meer het recept voor een stabiele en veilige IT-omgeving. Alle onderdelen, zo is gebleken, zijn onmisbaar.

Beheer

Een betrouwbare IT-omgeving kenmerkt zich door eenvoudig beheer. Een van de belangrijkste punten hierbij: ‘Van te voren regels bepalen en je daaraan houden’. Die ‘regels’ gaan over de volgende drie aandachtsgebieden – ingrediënten – die op een solide manier moeten worden ingeregeld:

1. lifecycle management,
2. patch management,
3. change management.

Een open deur’? Misschien. De praktijk wijst in ieder geval uit dat deze aandachtsgebieden niet goed zijn uitgevoerd wanneer het schort aan de stabiliteit van data en systemen.

Belemmeringen

De drie aandachtsgebieden worden vaak niet goed georganiseerd, omdat het tijd, energie en geld kost. Om deze belemmeringen weg te nemen, zijn er nog vier belangrijke ingre­diënten nodig;

4. enthousiasme,
5. bereidheid,
6. kennis,
7. ervaring.

Er is enthousiasme nodig van de directie, IT-management en IT-professionals. Hierbij is de keten zo sterk als de zwakste schakel. Bereidheid zorgt voor tijd en het inschakelen van kennis & ervaring.

Het geheim van de chef

Het realiseren van een stabiele en veilige omgeving dat kostenefficiënter is, kunt u zien als een project.
En om dit project tot een succes te maken, zoekt u dus eigenlijk iemand die alle zeven punten, de ‘ingrediënten’, beheerst en op een sublieme wijze kan laten samenkomen. Een sterren chef-kok.  Dat is Mr-Orange.

Onze specialiteit is het realiseren van stabiele en veilige omgevingen en hierdoor kennen wij alle succesfactoren. Wilt u ook een stabiele en veilige IT-omgeving? Neem dan contact met ons op, en wij vertellen u graag welke stappen er in uw organisatie genomen moeten worden.