Wij delen graag ons enthousiasme en kennis over projecten die wij hebben gedaan. Zo hopen we u te kunnen inspireren bij het maken van keuzes en overwegingen. Het eerste project dat we beschrijven, is het project ‘Uniforme werkplek’. Dit project hebben we onlangs mogen uitvoeren bij een van onze opdrachtgevers.

Project: Uniforme werkplek / verhuizing naar de Cloud
Doelen en wensen: Eenvoudiger beheer, besparen van kosten, flexibeler kunnen werken, nette werkplekken
Oplossingen: Clouddesktops, één standaard werkplek inclusief 1 standaard pc, beheer + helpdesk.

 

Het project

Het doel van dit project was om alle werkplekken op een eenduidige en flexibele manier in te richten – zodat collega’s niet afhankelijk zijn van een werkplek – maar ook om de IT simpeler en effectiever te maken. Daarnaast leefde de wens om ‘nette’ werkplekken te hebben, zonder allerlei kabels in het zicht bijvoorbeeld.

Onze opdrachtgever besloot om het Digitaal Bureaublad bij Mr-Orange af te nemen. Beheervoordelen, het besparen van kosten én dus het hebben van een uniforme werkplek, waren hierin doorslaggevende factoren.

Het was namelijk voor de collega’s niet of nauwelijks mogelijk om op een andere werkplek te werken. Op de ene werkplek waren 2 beeldschermen, op de andere weer 1. Het ‘switchen’ van werkplek is dan haast onmogelijk, terwijl het werken in projecten met elkaar, juist vergt dat je samen kunt werken in één ruimte.

Geboden oplossing

We hebben het netwerk naar ´de Cloud´ gebracht. Dit betekent dat computers, servers en bestanden nu in een zwaar beveiligd datacentrum staan. Alleen toegankelijk voor geautoriseerde gebruikers.

Voor de werkplek hebben wij verschillende opstellingen en samen met de klant hieruit een keuze gemaakt. Denk dan aan het type scherm, type computer, het bureau, hoe de bekabeling netjes kan worden weggewerkt, etc.

De praktijk

In de praktijk blijken de gemaakte keuzes goed uit te pakken. Er zijn een aantal voordelen ten opzichte van de oude situatie. Zo is elke PC nu gelijk, en bovendien een thin client. Het beheer hierop is nagenoeg niets. Voor de inrichting van de Cloud desktops is eveneens gekozen om alles gelijk te houden. Uiteraard heeft iedereen de functionaliteiten die hij/ zij nodig heeft en het levert eenvoud, snelheid en beheersbaarheid op voor wat betreft het beheer.

Tips

Uit dit project werd ons duidelijk dat de klant niet op de hoogte was van alle mogelijkheden. Een belangrijk onderdeel van onze oplossing bestond dus uit advies. Onze tip voor uw project is om tijd en ruimte te maken voor adviezen vooraf. Een andere belangrijke tip is om ons te vragen naar vergelijkbare projecten die wij hebben gedaan. De ervaringen van onze klanten kunnen u namelijk helpen om uw project soepeler te laten verlopen.