‘De expertise van Mr-Orange sluit naadloos aan op onze behoeften’

Conformatix is een vooruitstrevende organisatie gespecialiseerd in compliancevereenvoudiging. Wie compliance predikt, moet natuurlijk zelf ook aan alle wet- en regelgeving voldoen. In deze case vertelt Guido Meulendijks, Compliance Management Specialist, hoe Mr-Orange daarbij helpt.

Met een gerust hart ondernemen

Wij bieden een platform dat wet- en regelgeving en compliancesystemen koppelt aan bedrijfsprocessen. Zo zorgen we dat organisaties conform normeisen en wet- en regelgeving kunnen werken. Als eventuele risico’s helder zijn en processen soepel blijven doorlopen, kunnen organisaties met een gerust hart ondernemen.

Practice what you preach

Conformatix is in 2016 opgericht. De eerste jaren werkten we met eigen servers die we hadden ondergebracht in een OpenStack-omgeving. Dat was voor die eerste jaren de beste keuze: virtueel en onder eigen toezicht. Op een gegeven moment liepen we toch tegen wat obstakels aan. Het goed beheren van updates en de dagelijkse operatie begon een fikse uitdaging te worden. En tja, wie compliance predikt, moet natuurlijk wel zelf het goede voorbeeld geven. Dat betekent onder andere dat je moet zorgen dat je omgeving op elk moment van de dag up-to-date is. Het was tijd om over te stappen naar een managed omgeving.

Veiligheid, expertise, beschikbaarheid en ondersteuning centraal

We zijn op zoek gegaan naar een partner die ons kon helpen bij het moderniseren van onze IT-infrastructuur en het naleven van de strengste normen op het gebied van compliance en beveiliging. Hierbij stonden veiligheid, expertise, beschikbaarheid en ondersteuning centraal. Daarnaast was het heel belangrijk voor ons dat de downtime tijdens de migratie minimaal zou zijn.

Gedeelde schoenentic

Vanuit ons netwerk hoorden we goede verhalen over Mr-Orange. Als je hoort dat mensen die je hoog hebt zitten, goede ervaringen hebben, dan neem je dat serieus. Ik maakte een afspraak met Marco Hoedt, de eigenaar van Mr-Orange. We bleken allebei een schoenentic te hebben en dan is het ijs snel gebroken natuurlijk. Ook de verdere inhoud van het gesprek en de benadering was zo plezierig dat ik direct een goed gevoel had. Dat zegt nog niets over de uitvoering, maar de warme aanbeveling bleek terecht. Martin Kramps, een van de engineers bij Mr-Orange, ging voor ons aan de slag. De algemene architectuur hadden we zelf al uitgestippeld en de expertise van Mr-Orange bleek naadloos aan te sluiten op onze behoeften. We kregen ook een aantal waardevolle adviezen die we uiteraard ter harte hebben genomen. Mr-Orange heeft uiteindelijk onze productieomgeving en de DTAP-straat optimaal ingericht, inclusief alle randzaken om ons platform goed te kunnen draaien. Kortom, op zowel het commerciële vlak als op het gebied van afspraken, flexibiliteit en technische kennis, heeft Mr-Orange onze verwachtingen overtroffen.

Klantgericht, professioneel en eerlijk

Dankzij Mr-Orange hoeven we ons geen zorgen meer te maken over de serverlaag en de beveiliging. De omgeving is altijd up-to-date en de monitoring en stabiliteit is dik in orde. Los daarvan is het een klantgerichte, deskundige en professionele club. Dat brengt ons een stuk rust. Voor wie een samenwerking overweegt, zou ik zeggen: ga gewoon eens het gesprek aan en ervaar eens of er een klik is. Leg je uitdagingen op tafel en luister naar wat ze te bieden hebben. Ook in de digitale wereld waarin we leven, is de gunfactor en prettig menselijk contact van groot belang. Wees gerust, ze durven ook gewoon ‘nee’ te zeggen als iets niet past.