Bescherm je apparaten met Microsoft Defender for Endpoints

In een eerdere blog vertelde Martin Kramps, onze system engineer, al hoe Microsoft End-Point Manager je helpt veilig te werken zonder op flexibiliteit in te leveren. In deze blog verkent hij Microsoft Defender for Endpoints, de zakelijke next-generation-antivirusoplossing van Microsoft.

Microsoft Defender for Endpoints. Wat is het?

Microsoft Defender for Endpoints is een uitgebreide antivirusoplossing van Microsoft. Relatief weinig bedrijven zijn bekend met deze oplossing, en dat zit ‘m waarschijnlijk in de naam. Veel mensen associëren het met Microsoft Defender voor de thuiscomputer, maar we hebben het hier over de zakelijke variant met bijna dezelfde naam. Deze zakelijke versie is vele malen uitgebreider en krachtiger.

Goede beveiliging gaat verder dan antivirus alleen

Onlangs woonde ik een presentatie bij van Microsoft. Ze vergeleken de manier waarop bedrijven met risico’s omgaan met het beschermen van een fiets tegen diefstal. Je denkt dat één stevig slot voldoende is om je fiets veilig te houden, maar dan worden plotseling je wielen gestolen. Dit ene slot bleek niet afdoende te zijn. Natuurlijk kun je je fiets volhangen met sloten, maar dat wordt al snel onpraktisch. Deze analogie kun je ook toepassen op de beveiliging van je computer, waarbij antivirussoftware slechts één aspect van de beveiliging is. Wat als er nog steeds zwakke plekken zijn? Hoe kun je jezelf effectief beschermen tegen phishing-aanvallen en andere bedreigingen, zonder je medewerkers het leven zuur te maken? Het antwoord is Microsoft Defender for Endpoints.

Microsoft Defender for Endpoints

Microsoft Defender for Endpoints is een platform voor endpointbeveiliging dat ontworpen is om bedrijfsnetwerken te helpen beschermen tegen geavanceerde bedreigingen. Microsoft Defender for Office 365 is een cloudgebaseerde e-mailfilterdienst die helpt om je organisatie te beschermen tegen geavanceerde bedreigingen via e-mail en samenwerkingstools, zoals phishing, zakelijke e-mailcompromis, ransomware en malwareaanvallen.

Serverhosting in de praktijk

Microsoft Defender for Endpoints is een platform voor endpointbeveiliging dat ontworpen is om bedrijfsnetwerken te helpen beschermen tegen geavanceerde bedreigingen. Microsoft Defender for Office 365 is een cloudgebaseerde e-mailfilterdienst die helpt om je organisatie te beschermen tegen geavanceerde bedreigingen via e-mail en samenwerkingstools, zoals phishing, zakelijke e-mailcompromis, ransomware en malwareaanvallen.

Cloudgebaseerde bescherming à la minute

Microsoft Defender for Endpoints kijkt niet alleen naar de nieuwste virussen, maar richt zich ook op gedrag van gebruikers en programma’s. Verdacht gedrag wordt in milliseconden geanalyseerd in de Microsoft-cloud. Blijkt het om kwaadaardig gedrag te gaan, wordt de computer direct geïsoleerd van het netwerk.

Automatisch onderzoek en herstel

Een andere waardevolle functie van Microsoft Defender for Endpoints is de mogelijkheid tot automatisch onderzoek en herstel (Automatic investigation and remediation ofwel AIR). AIR is een technologie die verschillende inspectiealgoritmen gebruikt om bedreigingen automatisch te onderzoeken en te verhelpen. Omdat het een product van Microsoft is, werkt het naadloos samen met alle Microsoft-applicaties. Als er onverhoopt toch iets door de beveiliging heen glipt en je bestanden worden versleuteld, kun je met één spreekwoordelijke druk op de knop je bestanden herstellen, mits ze in OneDrive staan. AIR kan het aantal meldingen verminderen en je IT-team tijd en moeite besparen.

Meer dan alleen antivirus

Tot slot biedt Microsoft Defender for Endpoints niet alleen antivirusbescherming. Het helpt je ook toezicht te houden op websitegedrag en biedt mogelijkheden voor website- en contentfiltering. Je kunt eenvoudig filters instellen om te voorkomen dat medewerkers toegang hebben tot ongewenste websites, zoals pornosites of goksites.

Inbegrepen in Microsoft Business Premium-licentie

Wist je dat Microsoft Defender for Endpoints standaard is inbegrepen in de Microsoft Business Premium-licentie? Veel bedrijven hebben deze licentie al vanwege andere Microsoft-toepassingen.

Meer weten?

Wil je meer weten over Microsoft Defender for Endpoint of Microsoft End-Point Manager en hoe deze oplossingen in jouw organisatie passen? Neem contact met ons op via dit formulier, of bel naar 0168 – 700501. We staan klaar om je te helpen de volgende stap te zetten naar een veilige(re) en flexibele werkomgeving.