‘Mr-Orange is een fantastische partij die echt met je meedenkt en het beste voor je bedrijf wil. Ik kan hen op elk tijdstip bellen en ik weet dat ik altijd op hen kan vertrouwen’
 

Prins Petfoods maakt honderd procent natuurlijke honden- en kattenvoeding sinds 1963. Sinds 2004 is Robert van Gelder verantwoordelijk voor de ICT van dit familiebedrijf. Daarbij staat het team van Mr-Orange hem inmiddels bij. In deze case vertelt Robert wat de samenwerking met Mr-Orange tot een succes maakt. 

Fulltime ICT-manager 

Ik ben bij Prins Petfoods begonnen als ICT-manager, in combinatie met een andere functie. Dat heb ik zo’n dertien jaar gedaan, maar op een gegeven moment lag er te veel werk op mijn bordje. Dat was het moment dat er iemand fulltime op de ICT-functie werd gezet. Na wat wisselingen van de wacht, vroeg het management mij om mijn visie. Op mijn advies zijn we toen op zoek gegaan naar een oplossing die echt goed past bij ons bedrijf. 

Op zoek naar een goed gekwalificeerde ICT-verantwoordelijke  

Voor mij heeft er altijd één ding voorop gestaan. Een ICT-verantwoordelijke moet ervoor zorgen dat alle medewerkers kunnen blijven werken en dat onze processen optimaal worden ondersteund. Daarnaast is kennis van security en het kunnen nadenken over de toekomstrichting van ons bedrijf van cruciaal belang. Ik zag twee mogelijkheden: een nieuwe, goed gekwalificeerde ICT-verantwoordelijke aantrekken of zelf weer de verantwoordelijkheid op me nemen. De zwaargewichten op ICT-vlak liggen niet voor het oprapen, dus al snel kwam de vraag van de directie of ik hier in mee wilde denken. 

Een partner voor operationele ICT-zaken en betrouwbare adviseur 

Ik heb toen wel een voorwaarde gesteld. Ik wilde verantwoordelijk zijn voor het grote plaatje en de toekomstvisie van Prins Petfoods als het aankomt op ICT, maar ik wilde me niet bezighouden met de operationele zaken. Op dat moment hadden we al contacten met Mr-Orange. Ik heb Marco Hoedt, de eigenaar van Mr-Orange, uitgenodigd om te bespreken of een samenwerking mogelijk was en in welke vorm. Mijn idee was dat zij zich zouden bezighouden met de dagelijkse beslommeringen. Daarnaast wilde ik een werkgroep samenstellen waarin Mr-Orange een adviserende rol op zich zou nemen, zodat ik de juiste beslissingen zou kunnen nemen over de technologische toekomst van onze organisatie. 

‘Ik ben meer dan tevreden over de samenwerking met Mr-Orange. Er is wederzijds respect en ze ondersteunen me overal waar dat nodig is.’

Fijne samenwerking 

We besloten een samenwerking aan te gaan voor een half jaar, zodat ze konden laten zien wat ze waard waren. Na een half jaar hebben we de samenwerking geëvalueerd. Dat is inmiddels anderhalf jaar geleden en we werken nog steeds samen. Mr-Orange helpt ons met remote en on-site support, serverhosting, beheer van netwerken en advies op het vlak technologie in het algemeen en security in het bijzonder. Het werkt gewoon heel fijn zo, zij de operatie, ik de visie. En ja, natuurlijk, als een collega bij mij komt met een kapotte muis of iets anders praktisch, help ik. Mensen moeten kunnen blijven werken, dat gaat voor alles. Maar in principe bellen mijn collega’s nu met de helpdesk van Mr-Orange als ze ondersteuning nodig hebben. 

Toekomstgericht denken 

Een van de grootste voordelen van de samenwerking met Mr-Orange is dat ze heel toekomstgericht denken. Daar hechten we veel waarde aan. Als je je niet dagelijks bezighoudt met alle technologische ontwikkelingen, loop je in no-time achter. Met Mr-Orange weet ik in ieder geval zeker dat dat niet gebeurt. Ik woon regelmatig – online en offline – bijeenkomsten bij over netwerkbeveiliging en cybergevaren. En elke keer realiseer ik me weer dat we het hier echt goed voor elkaar hebben. Samen zijn we vooruitstrevend. Als het team van Mr-Orange zegt: ‘Robert, we denken dat dit en dit een goed idee is’, en ze weten me te overtuigen – wat meestal goed lukt – dan kunnen ze er direct mee aan de slag. Als verantwoordelijke voor het ICT-budget moet ik natuurlijk ook kritisch kijken waar we kosten kunnen besparen, bijvoorbeeld door licenties te optimaliseren of oplossingen te combineren. Ook daarin denkt het team van Mr-Orange goed met ons mee. 

Een succesvolle samenwerking 

Ik ben meer dan tevreden over de samenwerking met Mr-Orange. Er is wederzijds respect en ze ondersteunen me overal waar dat nodig is. Het is van essentieel belang dat ons bedrijfsnetwerk veilig is, onze data beschermd zijn, medewerkers altijd goed kunnen werken en onze processen worden ondersteund. Samen met Mr-Orange hebben we een plan opgesteld en zij voeren het uit. Ze houden me niet alleen op de hoogte, maar nemen ook verantwoordelijkheid. Zo was ik laatst een keer niet bereikbaar toen er zich een probleem voordeed. In plaats van te wachten, nam het team van Mr-Orange zelf een beslissing. Ze weten hoe belangrijk het voor ons is dat iedereen hier kan doorwerken, dus als ik niet bereikbaar ben, nemen ze actie en gaan ze niet zitten afwachten. 

Een partner waar je op kunt vertrouwen 

Mr-Orange is een fantastische partij die echt met je meedenkt en het beste voor je bedrijf wil. Ik kan hen op elk tijdstip bellen en ik weet dat ik altijd op hen kan vertrouwen. En dat is precies wat we nodig hebben en wat bij ons past: vertrouwen. Ze hebben bewezen dat ze het beste met mij en Prins Petfoods voorhebben. Bij Mr-Orange weten ze precies waar ze mee bezig zijn, dat brengt mij en de organisatie rust.