Na een periode waarin twee Microsoft Teams clients beschikbaar waren, zal Microsoft uiterlijk 31 maart a.s. teruggaan naar één client. Dit is de huidige ‘New’ Teams client, dus de bestaande reguliere Teams versie komt daarmee te vervallen. De update geldt voor zowel Mac als PC-gebruikers. Citrix en/of Digitaal bureaublad gebruikers kunnen nog tot 30 juni 2024 blijven werken met de oude Teams versie.

Verbeteringen en meer mogelijkheden

De nieuwe versie biedt een aantal serieuze verbeteringen en biedt ontwikkelaars meer mogelijkheden om te integreren. Helaas zijn er in de nieuwe versie ook wat bugs te ontdekken, maar de reacties zijn toch overwegend positief. Laten we eens kijken welke verbeteringen en nieuwe functionaliteiten de nieuwe Teams biedt.

What’s new?

Er is een reeks van nieuwe functionaliteiten, wat ons betreft zijn de meest opvallende:

 • Verhoogde snelheid
  Teams start nu tot 2x sneller op, met verbeterde prestaties bij het bijwonen van vergaderingen en het schakelen tussen chats en kanalen. Bovendien gebruikt de app 50% minder geheugen en vereist hij 70% minder opslagruimte.
 • Makkelijker schakelen met multi-tenant ondersteuning
  Je kunt nu inloggen op meerdere werkaccounts en gastaccounts bij verschillende organisaties waardoor het wisselen tussen organisaties ofwel verschillende Teams-omgevingen veel sneller en soepeler gaat dan in de oude Teams-versie.
 • Verbeterde zoekfunctie
  De zoekfunctie in de nieuwe Teams is verbeterd. Met CTRL+F op een Windows PC of CMD+F op een Mac, open je snel het zoekscherm aan de rechterkant. Je kunt direct zoekwoorden invoeren en je ziet meteen alle resultaten in één overzicht.
 • Meerdere chats openen
  Het is nu ook mogelijk om chats te openen in een eigen venster, zodat je meerdere gesprekken naast elkaar kunt volgen.
 • Direct afspelen van video’s
  Video’s kunnen nu direct in de Teams-chat worden afgespeeld, waardoor het niet nodig is om naar een browser te gaan.
 • Nieuw uiterlijk
  Ms Teams heeft de vormgeving aangepast in de stijl van Windows 11 past. Over smaak valt natuurlijk te twisten, maar in het algemeen oogt de stijl wat rustiger
 • Kiezen waar berichten zichtbaar zijn in kanalen
  In de vorige Teams-versie verschenen nieuwe berichten standaard onderaan kanalen. Nu heb je de vrijheid om te beslissen of je de nieuwe berichten bovenaan het kanaal wilt zien. Daarnaast biedt de rechterkant nu extra informatie over het kanaal.
 • Meer meldingsmogelijkheden
  Meldingen kunnen nu op meerdere apparaten worden ontvangen, wat handig is voor werknemers die niet gebonden zijn aan één werkplek.
 • Avatar in plaats van video
  Je kunt nu een avatar maken die je kunt tonen in een vergadering. Deze is aanpasbaar zodat je de avatar kunt personaliseren.

Nieuwe Teams gebruiken? Schakel de nieuwe Teams in

Wij zijn van mening dat de nieuwe Teams beter is dan de oude. Daarmee adviseren we ook om de overstap direct te maken door in Teams de switch (rechtsboven) om te zetten. Het overstappen kan tot 31 maart 2024 uitgesteld worden, maar na deze datum zal de oude versie niet meer werken. Het ook mogelijk om op afstand alle clients in één keer om te schakelen. Wanneer u dit doet voor 31 maart, kunnen eventuele kinderziektes worden opgespoord en kunt u tijdelijk (tot 31 maart) even terug te schakelen naar de oude Teams omgeving.

Momenteel is de update nog niet vereist binnen het Digitale Bureaublad (Citrix); de klassieke Teams blijft daar functioneren tot 30 juni 2024. Mr-Orange klanten hoeven geen actie te ondernemen, wij zorgen voor een soepele overgang.

Hulp nodig?

Heb je vragen over de nieuwe Teams, of heb je hulp nodig bij de overstap? Wij helpen graag, Neem contact op met onze helpdesk via 0168 700 500 of via ons contactformulier en we helpen meteen, of je nu reeds klant bent, of niet.