server, hosting, cloud

De cloud is hot, maar overstappen kan voor veel ondernemers nog best overweldigend voelen. Zijn mijn applicaties wel geschikt voor de cloud? Hoe zit het met de veiligheid van mijn data? Wat zijn de kosten? In deze blog vertelt Marco Hoedt, eigenaar van Mr-Orange, waarom je gewoon rustig kunt blijven ademhalen. Migreren naar de cloud kan juist een kans zijn om efficiënter te werken, kosten te besparen en flexibiliteit te vergroten. En jawel, dat kan ook zonder slapeloze nachten.

De cloud lonkt

Een groeiend aantal organisaties maakt de overstap naar de cloud. Wees gerust, als jij je servers nog on-premise hebt staan, ben je zeker niet alleen. Toch is de kans groot dat je weleens hebt overwogen om over te stappen naar de cloud. Het idee om niet langer zelf verantwoordelijk te zijn voor het laten snorren van je fysieke servers, spreekt je vast aan. Er kunnen natuurlijk ook andere redenen zijn. Misschien zijn je huidige servers aan vervanging toe en zie je op tegen de flinke investering in nieuwe hardware. Of wellicht ga je verhuizen naar een verzamelpand waar geen ruimte is voor serverapparatuur. Je wilt efficiënter werken of flexibeler zijn. Het kan ook zijn dat je je geschrokken bent van hoeveel je IT-kosten bijdragen aan je torenhoge energierekening. Je ziet, situaties te over die zorgen dat de cloud begint te lonken.

Gemakkelijk en efficiënt beheer

Naast het feit dat je de overstap maakt naar een toekomstbestendige IT-omgeving, kan de cloud nog een ander voordeel bieden: het uitbesteden van het beheer. Als je je beheer overlaat aan een betrouwbare partner, heeft je systeembeheerder eindelijk de tijd om met zijn kennis écht bij te dragen aan je business. In plaats van zich bezig te houden met het onderhouden van fysieke servers, kan hij zich richten op het optimaliseren van je IT-processen en het implementeren van nieuwe technologische ontwikkelingen. Kortom, met de overstap naar de cloud koop of huur je niet alleen gemak, maar kies je ook voor efficiëntie en innovatie.

Stap voor stap naar de meest optimale cloudoplossing

Ik kan me heel goed voorstellen dat je als een berg opziet tegen zo’n migratietraject en dat je vol vragen zit. Wees gerust, als je kiest voor Mr-Orange begeleiden we je van A tot Z. We beginnen met een grondige inventarisatie: wat wil – en kan – je precies verplaatsen naar de cloud? Wij kunnen heel helder voor je in kaart brengen wat de keuzes zijn en waar je goed aan doet. We hebben de expertise om je te adviseren welke systemen geschikt zijn voor de cloud en welke beter lokaal kunnen blijven. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om je kostbaarste data – je zogenaamde ‘kroonjuwelen’ – veilig in de cloud onder te brengen en je archiefdata lokaal te bewaren. Een dergelijke hybride oplossing kan een slimme keuze zijn om mee te beginnen. Dan kun je later altijd nog beslissen wat je met je lokale data wilt doen.

Er is niet één cloudoplossing

We zien vaak dat dit de eerste stap is voor veel ondernemers. Zodra je eenmaal de voordelen van de cloud hebben ervaren, wil je geheid meer. Ook dan kun je kiezen voor een mix van public cloud, private cloud of multicloud, afhankelijk van de specifieke behoeften en vereisten van je organisatie. Elke cloudoplossing heeft z’n voors en tegens en we kunnen je helpen de juiste afweging te maken.

Schuif eens bij ons aan

We weten dat bij veel ondernemers de vraag leeft of hun applicaties wel geschikt zijn voor de cloud. We hebben alle applicaties al wel een keer voorbij zien komen en kunnen razendsnel beoordelen wat geschikt is voor de cloud en wat minder. Je hoeft dus niet het wiel opnieuw uit te vinden; we weten wat werkt. Dus waarom zou je niet gewoon een uurtje met ons rond de – virtuele – tafel gaan zitten? Wedden dat je daarna vol vertrouwen de cloud omarmt?

Ook zin in IT met persoonlijke aandacht?

Lijkt het je ook wel wat om een IT-partner te hebben die je stap voor stap kan begeleiding naar een cloudoplossing die past bij jouw behoeften en wensen? Neem contact met ons. We leren je graag kennen!