Serverhosting bij Mr-Orange: alles is mogelijk

Serverhosting? Alles kan bij Mr-Orange! 

Een van de specialiteiten van Mr-Orange is serverhosting. In deze blog vertelt Marco Hoedt, eigenaar van Mr-Orange, wat de voordelen van serverhosting zijn. Ook legt hij uit welke mogelijkheden er zijn. En dat zijn er nogal wat bij Mr-Orange… 

Minder kosten 

Heb je op dit moment een server op locatie draaien, dan sta je vroeg of laat voor de keuze. Ga je investeren in een nieuwe server of draag je je server over aan een IT-partner? Een nieuwe server kost al snel 15.000 euro in aanschaf en dan heb ik het nog niet eens over de stroomkosten. Het zal je verbazen wat een stroomvreter zo’n apparaat is, daarover schreef ik al eerder een blog. Als je je server overdraagt aan Mr-Orange, plaatsen we die in ons eigen datacenter als een virtuele of fysieke server.  

Minder zorgen 

Voor organisaties die geen eigen servers – willen – hebben of over onvoldoende kennis beschikken om die goed te beheren, biedt Mr-Orange ook de mogelijkheid om data of applicaties te hosten. Afhankelijk van jouw eigen voorkeur kan dat in ons eigen datacenter of op een ander hostingplatform, zoals Microsoft Azure in het datacenter van Microsoft. Wat je keuze ook is, Mr-Orange voert het systeem- en applicatiebeheer voor je uit onder de ISO 27001-certificering. Hierdoor kun je je applicaties en servers laten hosten zonder je druk te moeten maken over ruimte, kennis of beschikbaarheid. Bovendien maken we gebruik van twee datacenters op twee verschillende locaties, zodat we ook schaduwomgevingen kunnen inrichten. Een paar fikse zorgen minder dus. 

Flexibiliteit 

Welke vorm van serverhosting het best past bij jouw organisatie, hangt af van je wensen en eisen. Voor sommige organisaties is het cruciaal dat hun data in Nederland worden gehost, wat bij Mr-Orange het geval is, terwijl voor andere bedrijven de locatie minder belangrijk is. Met ons kun je alle kanten op. Wat je keuze ook is, wij verzorgen het beheer, de monitoring en garanderen tijdige updates, waar je server ook staat.  

Serverhosting in de praktijk 

Hoe flexibel we zijn bij Mr-Orange blijkt wel uit het verhaal van een van onze klanten, een organisatie met een GIS-systeem. De organisatie beschikt over onvoldoende kennis om zelf een server te onderhouden. Mr-Orange to the rescue! Wij installeerden de server in ons datacenter, hielpen bij het configureren van de webapplicatie en maakten deze veilig bereikbaar voor het internet. Het systeem wordt maandelijks in rekening gebracht en kan op elk moment worden opgezegd. Want lange contracten, daar doen we bij Mr-Orange niet aan.  

De juiste ISO-certificering 

Voor veel organisaties is ISO-certificering essentieel. Wij zijn gecertificeerd voor het onderhouden van werk- en beheerprocessen van servers. Sommige grote hostingpartijen houden zich alleen maar bezig met het operationeel houden van de server. Ze zorgen dat de server draait en stroom krijgt, maar als er iets mis gaat, geven ze niet thuis. Dan heb je een partner als Mr-Orange nodig om de juiste beheeracties op de server uit te voeren. 

Nieuwsgierig? 

Overweeg je serverhosting en ben je benieuwd wat voor jouw organisatie de beste oplossing is? Neem contact met me op via mail of bel naar 0168-700501. We leren je graag kennen!